[Afbeelding bedrijfslogo]  

Start
Werking Producten Prijzen Dealers F.A.Q. Contact

 

 

Veel gestelde vragen

V: De backup wordt verstuurd via internet. Is dit wel veilig?
A: Ja.  De gegevens worden versleuteld volgens een systeem dat ook door banken en defensie wordt gebruikt.  Veiligheid is dus gegarandeerd.

V: Er zijn meer aanbieders. Waarom Backup123?
A: Backup123 is in tegenstelling tot andere aanbieders bedoeld als vervanging van de tapestreamer.  Er wordt niet een hoeveelheid ruimte beschikbaar gesteld  op een server, maar er wordt een oplossing geboden.  Backups worden volgens een vast systeem opgeslagen.  Niet alleen de laatste backup is opgeslagen,  maar een complete historie.  Net zoals u gewend bent met uw tapes.

V: Ik gebruik nu tapes voor mijn backup. Is Backup123 net zo betrouwbaar?
A: Ja, zelfs veel betrouwbaarder.  Als een tape fouten vertoont, dan is dat niet altijd makkelijk te controleren.  Pas bij het terugzetten van data ziet u of de tape in orde is.  Backup123 controleert de data continu op integriteit.  Tevens wordt bij iedere backup gecontroleerd of de totale grootte binnen de marges valt.  Is de backup niet of niet goed gemaakt dan krijgt u direct een bericht.  

V: Hoe weet ik of de backup gemaakt is?
A: U krijgt een e-mail als de backup gelukt is.   Zou de backup door een of andere reden mislukken dan krijgt u natuurlijk ook een bericht.

V: Al dat gedoe via internet.  Bij een tape hoef ik alleen maar iedere dag de tape te vervangen.
A: Fout.  De backup via internet verloopt volledig automatisch, ook de controle op integriteit.  Een tape moet geregeld gecontroleerd worden.  Doet u dit niet, dan kan het zijn dat u op het cruciale moment merkt dat u al maanden voor niets tapes wisselt omdat deze leeg of beschadigd zijn.

V: Het zal wel duur zijn.  Een tapestreamer is een eenmalige uitgave.  Backup123 kost iedere maand geld.
A: Nee, het is zelfs goedkoper dan tapebackups.  Vergeet niet dat  een tapestreamer niet goedkoop is en een levensduur heeft van maximaal 3 jaar.  Tapes leven zelfs veel korter, ondanks de "lifetime warranty" garantie die sommige merken bieden, neemt de betrouwbaarheid na een jaar sterk af.   Voor zover er natuurlijk bij een tape over betrouwbaarheid gesproken kan worden.

V: Mijn backups zijn zo groot dat ik wel een tapestreamer moet gebruiken.
A: Nee, wij hebben voor alle formaten een oplossing.  Zelfs voor datacenters met 100 of meer servers.

V: Met tapes kan ik mijn boekhouding van enkele jaren geleden  terugzetten en inkijken.  Kan dit ook met Backup123?
A: Met Backup123 bepaalt u hoe lang de backups bewaard blijven.  Afhankelijk tot uw behoeften  tot 10 jaar.  Dit in tegenstelling tot tapes.  De kans dat een tape na enkele jaren nog leesbaar is, is klein.  Gaat uw tapestreamer kapot en het model is uit productie, dan is het zelfs de vraag of dit nog mogelijk is na een half jaar.  

 

Laatst bijgewerkt: 09 November 2005         Inhoud       Zoeken                   Copyright 2005 Backup123